Dogma’s boven menselijkheid

Categorie: Nieuws Gepubliceerd: donderdag 24 mei 2018 Geschreven door Super User
Addy Stoker

Binnen het kabinet bestaat verschil van mening over de mogelijke terugkeer van de kinderen van IS deelnemers. De ChristenUnie en D66 vinden dat deze kinderen wanneer ze in gevaar zijn terug naar Nederland kunnen komen, het CDA en de VVD zijn het daar niet mee eens.

Minister Grapperhaus liet onlangs zijn hart en zijn verstand spreken en moest vervolgens snel terug in zijn hok. Mag je kinderen verantwoordelijk stellen voor het gedrag van hun ouders?  Ik denk van niet. Hier is nog meer aan de hand, rechtse partijen zoals het CDA en de VVD laten hun politieke dogma’s  en belangen prevaleren boven de menselijkheid..

Wat zijn die dogma’s dan?

  • Ze denken vanuit een westers superioriteitsgevoel .
  • Ze willen niet te veel kiezers verliezen aan de PVV.
  • Ze willen stoer doen op het gebied van de veiligheid.

De grote vraag is echter of je deze politieke doelstellingen moet uitspelen tegenover het belang van 80 kinderen.. ik denk dat je dat niet moet doen, in mijn ogen is het ook een theologisch gegeven dat je de kans geeft om anders dan bij IS te laten zien dat de God van de Bijbel, zeker die van het Nieuwe Testament, een God van Liefde is. Dat zouden ze bij het CDA toch moeten kunnen begrijpen.

Addy Stoker
Voorzitter Verenigd Links

Hits: 371