Advies : referendum op 21 maart 2018 : Stem tegen

Categorie: Nieuws Gepubliceerd: woensdag 14 maart 2018 Geschreven door Super User

De sleepwet is niet fris. In dit voorstel  wordt eerst angst gezaaid, onveiligheid, terrorisme, het voorkomen van aanslagen etc. om vervolgens de rechten van burgers in te perken. Angst zaaien om je rechten af te pakken, het recht om een vrije burger te zijn, het recht om  niet afgeluisterd te worden.

Dat het referendum doorgaat is al heel wat, want ondertussen hebben VVD, CDA, D66 en ChristenUnie in het regeerakkoord besloten  het  referendum af te schaffen. En in de media geroepen dat de sleepwet er hoe dan ook gaat komen.  Ze laten hun ondemocratische kant zien, in de hoop dat door al die geluiden de opkomst op 21 maart voor de stemming over het referendum zo laag mogelijk te houden en zo hun gelijk te halen.  En dat terwijl drie van de vier regeringspartijen het woord Democratisch in hun naam voeren. Wanneer ik om mij heen de reacties hoor zullen ook heel veel mensen thuis blijven. De middenpartijen willen niet naar je luisteren, ze willen je wel afluisteren..

Deze anti referendum stemming komt bij de ChristenUnie voort uit het idee dat een referendum te maken heeft met de macht aan het volk, dat wordt gekoppeld aan de Franse Revolutie en in de ChristenUnie en in het CDA lopen nog wel wat anti – Revolutionairen rond.

Nu de opkomst ook bij de verkiezingen steeds lager wordt en de mensen het vertrouwen in de politiek kwijt zijn wordt diezelfde politiek steeds meer gekenmerkt door de regentenmentaliteit, wij weten wel wat goed voor je is..

Op Links heeft men goed door dat het anders moet, Niet afluisteren maar luisteren..

Addy Stoker
Voorzitter Verenigd Links

Hits: 379