Vragen over wijkorganisatie Westeinde

Categorie: Nieuws Gepubliceerd: zaterdag 11 november 2017 Geschreven door Super User

 

Schriftelijke vragen aan Burgemeester en Wethouders conform art. 41, eerste lid van het Reglement van Orde van de Gemeenteraad van Leeuwarden.

Geacht College,

Er zijn in de Leeuwarder wijk Westeinde grote zorgen over de situatie rondom de wijkorganisatie en het wijkgebouw o.a. omdat het Palet zich terugtrekt uit de exploitatie van het MFC.

  1. is het (Juridisch) wel correct dat de partner van wijkbelang, Palet zich zomaar eenzijdig denkt terug te trekken uit overeenkomsten die tot 2034 in de gemeentelijke begroting staan? Ook met betrekking tot beheersstichting “it Hiem” ?
  2. De huidige beheerder zal tot het eind van dit jaar zijn taken vervullen, maar dan stapt hij op. Ook de vrijwilligers van de barcommissie (BOK) hebben laten weten samen met de beheerder op te stappen. Het bestuur van de wijkorganisatie zit dus niet alleen zonder beheerder, maar ook zonder (goed opgeleide) barploeg, hetgeen de voortzetting van de activiteiten in 2018 in gevaar kan brengen. Is de gemeente bereid te bemiddelen tussen de vrijwilligers en het bestuur van de wijkorganisatie?
  3. Is het College bereid hulp te bieden bij de huidige problemen rondom de beheersstichting “it Hiem”?

 

Jan van Olffen  fractie Verenigd Links

Hits: 281