Waardeloos

Categorie: Nieuws Gepubliceerd: dinsdag 01 januari 2019 Geschreven door Super User

Het kabinet Rutte 3 kondigde met trots aan maatregelen te nemen om iets te doen voor de mensen die kampen met schuldenproblematiek. Echter de uitvoering van die belofte is waardeloos. Een wet die het leven van mensen met schulden makkelijker moet maken, is twee jaar uitgesteld.

De nieuwe wet vereenvoudiging belastingvrije voet kan mensen met schulden honderden euro’s per maand schelen.  De zogeheten belastingvrije voet is een minimum inkomen  voor een schuldenaar. Een gerechtsdeurwaarder mag op dat bedrag geen beslag leggen. Dat minimum inkomen is 90 procent van het bijstandsniveau en wordt verhoogd met bijvoorbeeld reiskosten, ziektekosten en alimentatie. Omdat schuldenaars gegevens over dit soort lasten zelf moeten aanleveren, en hun administratie nogal eens niet op orde is, wordt de belastingvrije voet regelmatig te laag vastgesteld en zit de schuldenaar ondertussen op een houtje te bijten.

Links is het er over eens dat mensen in de schulden beschermd dienen te worden tegen deurwaarders en incassobureaus die zich niet netjes gedragen, terwijl dit centrum rechtse kabinet  zo’n broodnodige maatregel nu twee jaar voor zich uitschuift.   Door een nieuwe wet worden dan de gegevens aangeleverd door de belastingdienst en het UWV, aan de deurwaarder. Echter die zeggen deze taak nu nog niet te kunnen uitvoeren. De komende tijd zullen er door het beleid van dit kabinet alleen maar meer mensen in de schuldsanering komen omdat de levensmiddelen duurder worden door de BTW verhoging, de energierekening hoger wordt en de zorgkosten stijgen.

Voor mensen in de schuldsanering heb ik een advies: ga na of je belastingvrije voet klopt, zo niet laat die bijstellen. Rutte 3 geeft aan met tijdelijke maatregelen te komen, echter voor veel mensen is wel duidelijk dat dit kabinet het bedrijfsleven op zijn wenken bedient, terwijl mensen zonder betaald werk op een houtje mogen bijten, ik heb er maar één woord voor: waardeloos.

Addy Stoker
Voorzitter Verenigd Links

Kerstbericht voorzitter Verenigd Links

Categorie: Nieuws Gepubliceerd: dinsdag 25 december 2018 Geschreven door Super User
Kerswens 2018

Ik wens een ieder fijne feestdagen en een gezegend 2019. Ook in het nieuwe jaar zullen wij als Verenigd Links volop gaan voor de meest sociale oplossingen en keuzes, zodat ook de mensen die nu buiten de boot vallen kunnen meedoen in onze samenleving. Het is geen goede zaak dat de levensmiddelen vanaf 1 januari duurder worden, de energierekening hoger zal uitvallen, de zorgkosten zullen toenemen, en ga zo maar door. Terwijl de mensen met een uitkering of met AOW er zo op achteruit gaan. Dat is geen sociaal beleid, dat is geen links beleid.

Lees meer: Kerstbericht voorzitter Verenigd Links

Discriminatie

Categorie: Nieuws Gepubliceerd: dinsdag 25 december 2018 Geschreven door Super User

De gemeente Leeuwarden tracht te voorkomen dat Antilliaanse jongeren vanuit andere steden de stap zetten naar Leeuwarden. Dit plan is onderdeel van de veiligheidsagenda 2019-2023 waarin de “gegevens voor de leefbaarheid” staan omschreven.

Wanneer ik dat lees dan moet ik toch vaststellen dat dit streven niets anders is dan pure discriminatie. Immers de volgens gemeente is er sprake van overlast door Antilliaanse jongeren  in  de binnenstad, en zorgt een kleine groep voor toenemende problemen.

Lees meer: Discriminatie

Moreel verwerpelijk

Categorie: Nieuws Gepubliceerd: dinsdag 25 december 2018 Geschreven door Super User
Eurogeld

Toezichthouder DNB ( de Nederlandse Bank) zal niet toetsen of het ING bestuur nog wel geschikt is om de bank te leiden. De top kwam in opspraak door een witwasaffaire, die is geschikt voor 775 miljoen euro. De regels van de DNB schrijven voor dat zij een bestuurder van een financiële instelling kan toetsen als er een redelijke aanleiding is. Dat is het geval bij ING, dat heeft toegegeven dat het jarenlang de regels tegen het witwassen heeft overtreden.

Lees meer: Moreel verwerpelijk